Daily Current Affairs 4 July

Posted on: July 1, 2021 | Author: Admin | Category: Crack All Exams GK

01 July 2021 Current Affairs
1. According to a report, which is the most expensive city in the world for foreign workers?
Ans. Ashgabat

2. Who has won the 2021 Styrian Grand Prix FI Race Prize?
Ans. Max Westerappan

3. Which country has started the operation of the world’s second-largest hydropower station?
Ans. China

4. In which country has the BCCI announced organizing the T20 World Cup?
Ans. UAE

5. Which Indian female archer has become the world’s No. 1 female archer?
Ans. Deepika Kumari

6. How many years have passed since the Prime Minister’s Micro Food Industry Upgradation Scheme under the Atmanirbhar Bharat Abhiyan scheme?
Ans. 1 year

7. In which city Shri Prakash Javadekar has inaugurated Asia’s longest track NATRAX High Speed Track?
Ans. Indore

8. Who has launched an exclusive “Enforcing Contracts Portal” in the Department of Justice located?
Ans. barun mitra

9. Which company has become the first Indian company to announce its energy compact targets in the United Nations?
Ans. National Thermal Power Corporation Limited

10. Scientists of which the University of America have designed the world’s first wireless pacemaker without battery?
Ans. George Washington University

01 July 2021 Current Affairs English

01 July 2021 Current Affairs English


Social tagging: > >

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *